Walter Gidney Pavilion plans given green light by council

PUBLISHED: 23:04 04 November 2013 | UPDATED: 23:04 04 November 2013

Views of the remodelled Walter Gidney Pavilion

Views of the remodelled Walter Gidney Pavilion

Archant

Ambitious plans to redevelop Soham's "outdated" Walter Gidney Pavilion were approved by officers at East Cambridgeshire District Council this week.

Views of the remodelled Walter Gidney PavilionViews of the remodelled Walter Gidney Pavilion

Under the plans, drawn up by architects Saunders Boston, the 1960s built rear extension of the pavilion, in Fountain Lane, is to be demolished and replaced with an expanded facility.

The historic pavilion itself, parts of which date back to the 19th century, is to be renovated and access to parking improved as part of the £1.25million redevelopment.

The building is not listed but does fall within Soham’s protected conservation area.

Architects called the building’s facilities “outdated”, leaving it “underused” by the community.

The new extension and renovations will see increase car parking and cycle facilities, a new function room and council chamber, new toilets, kitchens, a foyer and storage space.

Saunders Boston told East Cambridgeshire District Council: “The proposals look to remodel and improve the existing building and facilities whilst providing a new purpose built extension.

“The completed building will continue to provide local community groups with a series of multi-purpose spaces where they can pursue their varied interests but within a modernised surrounding. It is also hoped that the completed facility will make it more attractive and easier to let for private functions. This should increase revenue for the town council.”

Back in March, Soham councillors unanimously approved a presentation given by Cambridge-based architects Saunders Boston where it outlined its vision for the £1.25 million redevelopment.

Most Read

Latest from the Ely Standard

Hot Jobs

Show Job Lists